Blekning

Blekning av tänderna

Oavsett anledning finns det ofta möjlighet att rätta till oönskade mörka tänder. Beror färgen på missfärgningar som ligger utanpå tanden kan vi med hjälp av polering och blästring få bort dessa. Är det tandsubstansen som är missfärgad kan blekning vara det rätta. Även skalfasader och skalkronor kan förbättra tandens estetik.

Blekning är en behandlingsmetod för dig som vill få ljusare och vitare tänder. Blekning passar många, men om du har synliga fyllningar, kronor, karies eller tandköttsproblem kan det vara så att blekning inte är rätt för dig. Av den anledningen är det viktigt att kunnig personal gör en bedömning före man börjar blekningsbehandlingen.
På Masthuggskliniken använder vi oss av hemmablekning, en metod där man tillverkar  individuellt anpassade blekningsskenor i mjuk plast som fylls med blekgel och placeras på tänderna. Blekningen utförs bäst nattetid, och behandlingen föregås av en undersökning av en legitimerad tandläkare eller tandhygienist. Hemmablekning är ett tryggt sätt att få ljusare tänder. Behandlingsresultatet blir bra och enstaka tänder med mörkare färg än de omgivande kan blekas extra. Skenorna ska man spara då de kan användas framöver för en enkel uppfräschning i framtiden.
Blekning kan också användas inför en större tandbehandling då man vill anpassa de nya tänderna efter en ljusare nyans.